Foring av egne og andres hunder

Benytt et lettfordøyelig for som er tilpasset foring en gang i døgnet

Helt siden jeg fikk min første fuglehund i slutten av femtiårene har jeg vært veldig opptatt av foret til mine beste venner.

De første årene gikk det mye på matrester og slakteavfall fra min nære nabo, slakteriet.

Da jeg startet hundepensjonatet Bjørklund Kennel i 1975 kom tørrforet inn i bildet, og etter mange mislykkede forsøk og mye løs og rinnende avføring blev Triumf mitt førstevalg, dette var et bakt, stekt og knust tørrfor.

Jeg eksperimenterte videre med med rått rev og minkfor, helt til jeg rundt 1980 investerte i hurtighakker og fryserom og produserte mitt eget hundefor, basert på 50 % kuvom, forklistret kullhydratfor og sikringsfor for pelsdyr og vann.

Da kom også de beste resultatene for mine fuglehunder med 5 norgesmesterskap og 3 \kongepokaler.

Tidlig på nittitallet fikk jeg problemer med å skaffe kuvom da slakteriene blev pålagt å destruere slakteavfallet direkte i konteinere.

Jeg valgte da å gå over til det tørrforet jeg hadde brukt under guiding og jakt i Sverige siden 1983, et svenskprodusert for jeg under utprøving i pensjonatet fant var helt fri for overgangsproblemer i forbindelse  med forskifte

I starten måtte jeg kjøpe det fra Granngården i Mørsil. Da dette lagret noe senere blev flyttet til Østersund fikk jeg kjøpe det direkte fra fabrikken i Tranås og levert til min adresse i Medstugan i Jæmtland, 8 mil fra der jeg hadde mitt hundepensjonat..

Nå kom også prestasjonene til mine fuglehunder tilbake med ny NM-tittel til Foxy Lady, tredjeplass i NM finalen til Bjørklunds C Clinta, og noe senere tredagersvinneren på Kongsvoll Bjørklunds K. Cito, som i dag er både norsk, svensk og internasjonal jaktshampion, etter å ha vunnet svensk Pointerklubbs hovedprøve i 2010 i Sælen.

 

Dette fantastiske foret AXESS KENNEL,  er laget av Sveriges beste råvarer og har 10 prosent fett og 20 prosent protein.

Jeg foret mine hunder kun en gang i døgnet mellom kl. 16 og 17 med ca 350 - 400 gram til hver like etter tilførsel av kaldt vann over foret like før foring.

Under ekstrem jakt og jaktprøver om høsten, og i sterke kuldeperioder om vinteren kan jeg blande foret med rå eller tørket kuvom for å tilføre mere fett, men forer fortsatt kun en gang i døgnet, og mine hunder går aldri betydelig ned i vekt selv etter ukers jakt.


I 2014 svekket den norske krona seg slik at Axessforet blev for dyrt å importere da fabrikken ligger nede i syd-Sverige. Siden har jeg utprøvd ulike formerker men har nå bestemt meg for Hills som jeg bruker både til valper og voksne hunder  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Jan Rune Dahl | Svar 27.12.2012 00:26

Hei Einar.Eg er ganske nyfiken på hundeforet axess.Har Pointer og venter en ny hvalp til våren.Eg bruker tørrfor av Royal canin.Eg driver jakt og jaktprøver..

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.07 | 08:31

Hej Einar,
Ville bara checka av så att pengarna kommit in på ditt konto, betalade den 17 juli? Mvh, Sofia

...
17.07 | 11:23

Hei Sofia.
Jeg sender signert bok til din adresse når nkr.430,- er inne på kontoen i Sverige.
Hilsen Einar.

...
17.07 | 08:53

Hej Einar,
Jag skulle vilja köpa en bok av dig.
Ska jag svischa till 0738329122?
Sofia Palmkvist
Galoppstigen 2d
83139 Östersund

...
15.07 | 11:33

Hei Claes. Takk for din bestilling. Du kan ikke benytte WIPS til Norge.
SWISH NKR 430 til 0738329122 så kommer det en signert bok til din adr.
MVH Einar.

...
Du liker denne siden