siste nytt 2017

Siste nytt 2017.

Desverre så startet det nye året på verst mulig måte for meg og en av mine unghundere Bjørklunds ZT Lady, 7 måneder gammel. Vi startet på en treningstur første nyttårsdag sammen med ungpointeren CO Cito. Denne turen er detaljert omtalt dag for dag på min facebookside: eholmvik@frisurf.no. Etter at Lady blev funnet død har jeg nå fått tilsendt på mail en kopi av obduksjonsrapporten, og vil derfor i en kortversjon avslutte med en konklusjon av hele saken med utgangspunkt i dødsårsaken i obduksjonsrapporten som sier: Diagnose: Dødsårsak: Sirkulasjonssvikt som følge av et protrahert sjokkforløp. Kommentar: Hunden blev funnet etter ca en uke i fjellet. Den synes ikke å ha vært død lenge før den blev funnet. I denne perioden har hunden totalt vært påvirket av mange samtidige stressfaktorer. Den blev alene igjen i fjellet i kaldt vintervær, og matmangel over mange dager har ført til avmagring. Bakteriefunnene indikerer en bakteriemi forårsaket av en generell svekkelse. Den totale stressbelastningen for hunden synes å være sjokkutløsende med fatal sirkulasjonssvikt.          Så langt sitat fra rapportens konklusjon undertegnet av veterinær Magne Haugum.

Etter å ha vært med på å hente hunden død,har jeg konkludert følgende med bakgrunn i obduksjonsrapporten: Etter at Pointeren skrek og kom livredd tilbake til meg, konstatetre jeg at ulven hadde forfulgt sporet etter Lady ca 50 meter fra der jeg satt i skogen i ly for uværet og ventet på hundene. Sporene gikk i retning mot nord men blev slettet av vind og snøvær raskt der sporene kom ut i åpent lende. Dagen etter, på et avblåst sted, fant jeg ulvesporet påny, og derfor min konklusjon om at Lady måtte befinne seg nord fra der hun kom bort. Derfor blev meste av letingen med snøscooter konsentrert om dette området.                    Når jeg nå vet hvor hun døde er jeg overbevist om at hun har klart å springe fra ulven, snudd og kommet tilbake til derjeg sto og ropte på henne før jeg dro ned til parkeringen og hjem for å hente hjelp. Det er derfra hun har havnet i motsatt retning og ned i sørelvdalen der hun blev funnet død.

Vi går litt tilbake. Da Oddleiv fra SNO og jeg kom tilbake med snøscooter til stedet jeg oppholdt meg da Lady forsvant, ca ved attentiden, to og en halv time etterat jeg dro derfra, opplevde vi å finne masse spor etter en elg som hadde beveget seg presis på stedet jeg sto og ropte på Lady. Jeg fant også et liggeleie etter et mindre dyr presis der jeg satt og spiste maten min og ventet på hundene. Det hadde snøldd kraftig på mellomtiden og vi fant ingen andre nesnødde spor i området bortsett fra alle sporene etter elgen. Dette kan etter min mening tyde på at også ulven har kommet til stedet der Lady var og at det kan ha oppstått en trefning mellom ulv og elg som har skremt Lady til å flykte i motsatt retning ned til sørelvdalen og elven der Frode og Cita fant henne en uke senere.                                                       Et alternativ kan være at Lady har fulgt sporet mitt ned til veien og brukshundløypa og derfra ned mot Parkeringen. Der kan hun ha møtt Inger Lise Brøndbos hunder som var på tur ut i løypa. I likhet med pointeren var sikkert Lady livredd etter møtet med ulven og har derfor flyktet etter traktorveien som førte henne inn i Sørelvdalen og overnattet der. Sporene vi fant der hun hadde ligget viser at hun har gjort flere forsøk på å komme frem noen hundre meter frem til parkeringen men har snudd og dratt tilbake til der vi fant henne. Dette kan skyldes at hun var redd for trekkhundene som startet fra parkeringen, eller at hun etter hvert blev så nedklabbet med nysnø at hun ikke orket den siste biten frem til pleddet som låg og ventet på henne i hytta ved parkeringen.                                                                                      Lady låg utstrakt bare noen få meter fra hennes natteleie, og dette viser vel også at hun var fullstendig utslitt da hun døde. Det var også ved hennes natteleie vi fant avføringen som var med til obdusjon.                                                                                                     

Et bevis på at også ulven har oppholdt hele uken i området ovenfor der Lady låg er det ulvespåret vi fann som krysset traktorveien noen hundre meter øst for der vi fant Lady død. Herfra hadde ulven krysset elven, som akurat her var islagt, og opp i det stupbratte berget på andre siden. Vi var tre personer som såg dette sporet som var ca et døgn gammelt. Stian Hårberg som var sammen med Frode og meg tok bilder av dette sporet som vi alle tre var overbevist om var et ulvespor.

Da stiller jeg meg selv følgende spørsmål. Hadde ulven ligget i det ufremkommelige området og spist elgkjøtt en hel uke. ????????. Eller var den skadet av elgen og flyktet ned til elven dagen før der Ole Håkon trålet området ovenfor med sin Jæmthund i håp om å finne nye spor. Desverre så har en halv meter nysnø slettet alle spor i området der tragedien for Lady startet. Uansett så er jeg nå 100 prosent overbevist om at det var en ulv som startet det hele basert på de tre forsjellige dagene jeg fant nye spor etter ulven, og da dette er andre gangen jeg mister en hund der ulv er innvolvert så jeg vet hvordan et ulvespor ser ut, og jeg vet også hvordan en fuglehund reagerer når den har vært i nærheten av en gaupe, ulv eller bjørn.

Stakkars Lady som har hatt et helvete de siste dagene hun levde grunnet denne ulven.    Beklager Anne Cathrine og John Ivar. Lady var også deres hund sammen med meg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lene | Svar 03.02.2017 00:02

Hjertet mitt gråter 😢 for Lady og for dere 💔

Siv JN | Svar 02.02.2017 22:54

Klem min venn. Svært vondt å lese dette.

Anne Bunsow | Svar 02.02.2017 22:03

En imponerande redogörelse som är gjord med kunskap och erfarenhet. Hur många sådana här tragedier ska behöva hända ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.07 | 08:31

Hej Einar,
Ville bara checka av så att pengarna kommit in på ditt konto, betalade den 17 juli? Mvh, Sofia

...
17.07 | 11:23

Hei Sofia.
Jeg sender signert bok til din adresse når nkr.430,- er inne på kontoen i Sverige.
Hilsen Einar.

...
17.07 | 08:53

Hej Einar,
Jag skulle vilja köpa en bok av dig.
Ska jag svischa till 0738329122?
Sofia Palmkvist
Galoppstigen 2d
83139 Östersund

...
15.07 | 11:33

Hei Claes. Takk for din bestilling. Du kan ikke benytte WIPS til Norge.
SWISH NKR 430 til 0738329122 så kommer det en signert bok til din adr.
MVH Einar.

...
Du liker denne siden